woensdag 8 september 2010

HavenfeestHavenfeest


Harbour Festivities

De haven van Ellewoutsdijk ligt op het meest zuidelijke puntje van Zuid-Beveland aan de oevers van de Westerschelde. Het is een klein getijdehaventje, vroeger gebruikt voor het afvoeren van de suikerbietenoogst. Tegenwoordig liggen er plezierbootjes. Het hele jaar rond is het één van de meest verlaten plaatsen van Zuid-Beveland, behalve in het eerste weekend van september, als de Havenfeesten georganiseerd worden. Er is dan een kleine braderie en een grote tent met muziek en dans en genoeg bier en mossels om het even tot één van de gezelligste plekken van Zuid-Beveland te maken.( Ellewoutsdijk - Zak van Zuid-Beveland) (September 2010)

The harbour of Ellewoutsdijk is located at the most southern part of Zuid-Beveland along the river Scheldt. It is a small tide harbour, originally used to transport agricultural products like sugar beet - now it is only used for pleasure yachts. Normally it is one of the most deserted places of Zuid-Beveland. Each year the Havenfeesten, the harbour festivities, are schedulded in the first weekend of September with a small fair and a tent with music and dance and a lot of beer and mussels which makes it a few days the best place to be in Zuid-Beveland!! ( Ellewoutsdijk - Zak van Zuid-Beveland) (September 2010)


SLIKOPDEWEG FOTO'S


Slikopdeweg is op zoek naar mensen die hun Zeeuwse - of Vlaamse foto's op http://slikopdeweg.blogspot.com willen plaatsen. Als je foto's hebt, waarvan je denkt dat ze thuis horen op Slikopdeweg, neem dan contact op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten