donderdag 16 september 2010

't Hof De DierikBoerderij 't Hof De Dierik


Farm 't Hof De Dierik

't Hof De Dierik aan de rand van het dorp Oudelande in de Zak van Zuid-Beveland is een indrukwekkende monumentale boerderij gebouwd in de jaren twintig van de vorige eeuw. Het omvat een groot woonhuis (in feite twee) en een stenen schuur. De schuur heeft niet die bekende zwartgeteerde planken, zo typerend voor de Zuid-Bevelandse schuren, maar is gebouwd in steen in de zgn. interbellum architectuur uit de eerste helft van de vorige eeuw. Het heeft een grote tuin met fruitbomen, een stenen kippenhok en een aardappelschuur. Het was één van de monumenten die op Open Monumentendag 2010 te bezoeken waren. ( Oudelande - Zak van Zuid-Beveland) ( september 2010)


't Hof De Dierik near the village of Oudelande in the Zak van Zuid-Beveland is an impressive monumental farm complex build in the 1920s. It contains a large house, in fact two houses and a stone barn. The barn has no black wooden walls like the traditional Zuid-Beveland barns, but it is build in the interbellum-architecture of the first half of the 20th century. It has a large garden with fruit trees, a stone henhouse and a barn to store potatoes. It was one of the monuments opened for the public at the Open Monumentendag ( Oudelande - Zak van Zuid-Beveland) ( September 2010)

Slikopdeweg, ( http://slikopdeweg.blogspot.com/ ) heeft, sinds maart 2009, al meer dan 500 keer in bijna dagelijkse fotobijdragen, Zeeland en haar Delta gepromoot en trekt een stijgende aantal bezoekers uit binnen- en buiten (Zee)land. SlikopdeWeg is niet alleen voor Zeeuwen of toeristen bedoeld, maar voor iedereen die op de één of andere manier een binding heeft met dit gebied. Reacties en / of foto's welkom op slikopdeweg.
Hans Koert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten