zondag 23 oktober 2011

Inbreiding

In Heinkenszand is eindelijk een begin gemaakt met de sloop van de oude supermarkt midden op het dorp. Dat werd tijd, want de voormalige supermarkt van de EmTé, voorheen de supermarkt van Houweling, lag er al jaren troosteloos bij.

Heinkenszand is al jaren een gemeente die groeit. De woonwijk Overdedijk begint langzaamaan vol te geraken en het lijkt een goed plan om, als er huizen gebouwd moeten worden, eens te kijken binnen de bestaande bebouwing van het dorp - inbreiding heet dat, inplaats van het dorp verder te laten uitdijen.
Op de plek van de oude supermarkt komen huurappartementen, koopwoningen, een aantal groepswoningen voor begeleidwonen van SVRZ en een optiek, die door de nieuwbouw een plaatsje in het complex krijgt. Door nieuwbouw binnen de gemeente te plegen, hoeft er geen kostbaar buitengebied op geofferd te worden ........

Het nieuwbouwproject Overdedijk, dat nu in haar laatste fase zit, heeft het dorp Heinkenszand flink groter gemaakt - veel jonge gezinnen zijn er begonnen aan hun eerste koopwoning of doorgestroomd, terwijl ouderen er in één van de seniorenappartementen een fijne woonplek gevonden hebben. Een negatief bijeffect zijn de vele woningen die in de andere, bestaande wijken of dorpen soms maanden te koop staan, maar als deze inbreiding op de plaats van de oude supermarkt een succes wordt, dan zijn er wellicht nog wel meer plekjes binnen of net buiten de bebouwde kom, die geruimd kunnen worden ..... zoals de opstal op het eind van de Zuidzaksedijk ......... voor velen een doorn in het oog! Er zijn best wat jongeren te vinden die daarmee willen helpen. ( Heinkenszand - Zak van Zuid-Beveland) ( oktober 2011)
Hans Koert
slikopdeweg@live.nl
Twitter: #slikopdeweg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten