woensdag 16 november 2011

Heel Modderig

Onder Heinkenszand ligt dit kleine bloemenparadijsje ........... het bloemenspulletje, noemen we't wel eens. Of het nu in het vroege voorjaar is, hoog zomer of, zoals nu, de late herfst - het lijkt wel of er altijd bloemen staan.
Hoe ze heten? .......... geen idee. Het is zeker een gekweekte plant en de kleur geel, Heel zeggen ze op Zuid-Beveland, overheerst de tuin. De kleur maakt de tuin warm en dat kan in tijd van het jaar, als de dagen al merkbaar korten, geen kwaad.
Voor mijn gevoel zie je vooral gele bloemen in het vroege voorjaar en de late herfst. Denk in het voorjaar aan het speenkruid, het kleinhoefblad en weilanden vol paardenbloemen - in de zomer en herfst denk ik dan aan bloemenranden, die ingezaaid zijn langs akkers en tot in de vroege winter wat kleur geven aan het land. Of zouden deze bloemen hier expres zijn neergezet om de natte kapot gereden bermen, de kale omgeploegde akkers en de slik, pardon, de Modder op de weg in de herfst en wintertijd wat meer cachet te geven? Want Modder klinkt natuurlijk wel beter, chiquer en minder glibberig, toch? En dan met die vrolijke bloemen erbij, dan is het niet meer zomaar modderig maar Heel Modderig! (Heinkenszand - Zak van Zuid-Beveland (oktober 2011)
Hans Koert
slikopdeweg@live.nl
Twitter: #slikopdeweg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten