woensdag 7 maart 2012

Soeper Tjoesdee

 Op dinsdag 6 maart 2012 protesteerden zo'n 1000 Zeeuwse leerkrachten tegen de bezuinigingen op Passend Onderwijs. De Zeeuwse vlag wapperde fier boven de kolkende massa van de Arena in Amsterdam, als een VOC-schip in vreemde wateren. 
 In de Arena in Amsterdam hadden zo'n 50.000 boze leerkrachten uit het hele land zich verzameld om uiting te geven aan hun ongenoegen.
 De onderwijsbonden spreken van een succes, aangezien het onderwijs in Nederland nog nooit zo'n duidelijk signaal gegeven heeft aan de politiek als het gaat om bezuinigingen die elk kind treffen.
Of de heren en dames bewindslieden de boodschap hebben begrepen valt te bezien; de voortekenen wijzen er op dat deze Soeper Tjoesdee voor het Nederlandse onderwijs in het algemeen en het Zeeuwse - in het bijzonder, nog niet tot de enige juiste beslissing geleid heeft - een streep door de prestatiebeloning ten gunste van het afzien van extra bezuinigingen voor kinderen met leerproblemen. Als Valcoogh in de buurt geweest zou zijn, dan was hij zeker zijn collega's een hart onder de riem wezen steken. 
Hans Koert
slikopdeweg@live.nl
Twitter: #slikopdeweg

SlikopdeWeg: De dagelijkse Zeeuwse comumn over de Scheldedelta en haar bewoners.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten