donderdag 24 mei 2012

Muurbloempjes over-de-datum

 De vooruitzichten zijn goed - het Pinksterweekend dat er aan komt lijkt droog en zonnig te worden - ideaal weer om er op uit te trekken. De ANWB verwacht veel verkeer dat Zeeland vrijdag zal opzoeken met toeristen die een lang weekend aan de kust hebben gepland - een ouderwets Pinksterweekend met stapvoets rijdende auto's over de A58 richting kust ( en maandag weer terug). Zijn er nog mensen die speciaal naar de file gaan kijken?  Net als vroeger? Kleedje mee - picnickmand - een beugelfles gazeuse en dan een plekje zoeken in de berm - File-kijkenJe zou er nu wel de krant mee halen denk ik.
 De stranden en de kust zijn trekpleister nummer één, gevolgd door de grote de steden en binnenwateren, waar naar hartenlust gewatersport kan worden. De strand- en ijstenten zijn er weer klaar voor en de bootjes- en surfplankenverhuurders staan op scherp ....... Er zullen heel wat auto's met leefgoed en gezinsleden, met achter op de trekhaak zo'n soort extra bagagerek, waar men de fietsen richting vakantiehuisje vervoert ... Je dacht toch zeker niet dat ik het hele eind ging fietsen? ..... richting camping of vakantiehuisje rijden. 
Horden fietsers, meestal in de Derde Leeftijd, al dan niet met elektrische wind-achter ondersteuning, hebben onze provincie ontdekt en rijden van stopplaats naar stopplaats - van knooppunt naar knooppunt - van theetuin naar terras ... als ze er maar koffie en appelgebak hebben.
Er zijn ook mensen die zich tijdens zo'n paar vrije dagen willen laten inspireren en verrassen en zij bezoeken fairs of volgen kunstroutes in de hoop hier inspiratie op te doen. En wie het gewoon leuk vindt om in een vreemde stad te  winkelen, heeft zaterdag alle gelegenheid.  Wie Middelburg bezoekt kan zelfs kennismaken met vrolijke streetbands, die het publiek op straat amuseren vanwege het 6de Internationale Jazzfestival van Middelburg - van vrolijk uitgedoste semi carnavalsbandjes tot de aloude gerenommeerde Dutch Swing College Band, die voor veel ouderen symbool is van de periode na de Tweede Wereldoorlog, toen hun muziek vier jaar lang niet gespeeld mocht worden .........

De Dutch Swing College Band was toen één van de eerste bands, die de draad weer oppakte en uitgroeide tot een instituut. Ze waren razend populair in de jaren vijftig en zestig en speelden op menig schoolavondje ........ waar je dan schuchter je eerste danspassen in de praktijk bracht met je vriendin en als muurbloempje de leuke quasi-ongeïnteresseerde jongens aan je neus voorbij zag trekken ....., die wel wilden misschien, maar nog bezig waren moed bijeen te rapen ..... Daar zal nu op de markt weer alle gelegenheid voor zijn, om te dansen, want verwacht geen uitpuilende mensenmassa als bij een Bløf-concert - de jazzmuziek die de band al meer dan vijfenzestig jaar speelt is voor de meeste mensen iets van lang geleden - gedateerd - over-de-datum voor sommigen wellicht - muziek, gebakken in de groef van die oude krakerige Dutch Swing College plaat, bij opa in de kast ....... en die hij niet meer kan spelen omdat de pickup niet meer aangesloten staat. Zaterdagmiddag heb je in Middelburg alle kans om deze muziek weer eens te horen - een mooie gelegenheid om jezelf weer eens even jong te wanen ..... als vijf decennia geleden ........ en misschien is die oude vlam er nu wel en heb je na vijftig jaar verzamelen genoeg moed om haar te vragen ....... Beentjes van de vloer mag! 

RAAD WAAR 'TIE STAAT? Waar is deze foto gemaakt? Waar staat deze band te spelen? Stuur je antwoord op onder vermelding van Muurbloempjes aan slikopdeweg@live.nl

Hans Koert

slikopdeweg@live.nl
Twitter: #slikopdeweg Feesboekgroep

SlikopdeWeg: Al 1100 keer de Zeeuwse blog voor de Schelderegio en haar bewonersGeen opmerkingen:

Een reactie posten