zondag 24 februari 2013

Straô Noordwelle 2013 - serie 2

 Een snijdende kouwe wind - gevoelstemperatuur -11ºC.: De meeste rijders zijn ingepakt alsof ze de Noordpool op een paardenrug willen gaan veroveren ..... Geen omstandigheden voor een ontspannen ritje over het strand, maar niemand had, vanwege die reden afgezegd, .....  Straô Noordwelle - editie 2013 ..... De kou leek op de dieren en mensen geen vat te hebben, noch het koude zeewater. De traditionele kleding van witte broek, zwart jasje en pet was in de kast blijven hangen, maar daar hoorde je niemand over .....  Toch bleken er rijders, die hechten aan traditie!  
 Slik op de Weg was op zaterdag 23 februari 2013 getuige van dit spektakel op het strand van Renesse. Deze keer opnieuw foto's van de honderdveertig paarden en hun berijders, die de elementen trotseerden.
De elementen trotserend .....
Koud koud koud

Traditie
Expeditie Noordpool?
Voetenwassen

Slik op de Weg is gefascineerd door deze op en top Zeeuwse, wat zeg ik, Schouwse traditie, die al vele decennia diep geworteld lijkt in de Zeeuwse "henen" ..... Je vindt alle straô-verslagen hier op een rijtje:


Dank Lianne voor je trouwe bezoekjes aan deze blog en je scherpe oog!

Hans Koert
slikopdeweg@live.nl


Slik op de Weg is de 1200ste blog gepasseerd ...... 1200 keer een opvallende Zeeuwse kijk op de Schelderegio en haar bewoners - verhalen die alle kanten op kunnen gaan, relativeren, beschouwen, je bezig houden, zoals Slik op de Weg je in Zeeland vaak kan verrassen .....  Volg Slik op de Weg op Facebook en schaar je bij de groeiende groep volgers ....... Al 1200 keer de Zeeuwse blog voor de Schelderegio en haar bewoners - een mooie manier om je dag te beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten