maandag 25 februari 2013

Straô Noordwelle 2013 - serie 3

 De kou lijkt de dieren niet te deren ..... het gehinnik vertalen we als een kreet van genot, ze lijken ervan te genieten. De ruiters hebben de dieren goed in de hand - geen valpartijen, steigerende dieren of onder de voet gelopen publiek - een misstap maakt een paard even een echt zeepaard, maar het loopt goed af - het dier richt zichzelf weer op: Straô Noordwelle 2013


Zeepaard (foto: Hans Koert)
Geen uitgebreide verhandelingen over de geschiedenis van deze Schouwse traditie - dat verhaal is eerder verteld. Slik op de Weg laat in deze serie van de straô in Noordwelle de beelden spreken.
De code in ere gehouden, ondanks de kou: witte broek - zwart jasje en een zwarte pet.
Het water lokt
Het gehalte aan Zeeuwse trekpaarden is in Noordwelle traditioneel hoog.
Op weg naar de warme chocolademelk
Like Slik op de Weg op Facebook

Hans Koert
slikopdeweg@live.nl


Slik op de Weg is de 1200ste blog gepasseerd ...... 1200 keer een opvallende Zeeuwse kijk op de Schelderegio en haar bewoners - verhalen die alle kanten op kunnen gaan, relativeren, beschouwen, je bezig houden, zoals Slik op de Weg je in Zeeland vaak kan verrassen .....  Volg Slik op de Weg op Facebook en schaar je bij de groeiende groep volgers ....... Al 1200 keer de Zeeuwse blog voor de Schelderegio en haar bewoners - een mooie manier om je dag te beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten