dinsdag 26 februari 2013

Straô Noordwelle 2013 - serie 4

 De benen gewassen, de rug even gestrekt, opgewarmd bij een strandtent, keren de rijders en hun paarden terug naar het dorp. Een indrukwekkende stoet paarden, meest Zeeuwse Trekpaarden, duizend kilogram massa, pure kracht, bewegen zich, als ware het schoothondjes, door de duinen en polder op weg naar Noordwelle, waar het nog lang onrustig zou blijven ...... Nog 360 nachtjes slapen ........ Straô Noordwelle 2013: Een geslaagd evenement, één van de meest indrukwekkende tradities uit de Schelderegio.
 Meer dan 140 paarden en hun berijders - een eerbetoon aan het Zeeuwse Trekpaard - een demonstratie, die elke discussie over dit prachtige dier in de kiem smoort ......  Geen uitgebreide verhandelingen dus, maar alleen wat foto's, die samen het verhaal vertellen van de Straô, het jaarlijkse spektakel op de Kop van Schouwen.

Hans Koert
slikopdeweg@live.nl

Bezoek eens de Facebookpagina van Slik op de Weg en like it.


Slik op de Weg is de 1200ste blog gepasseerd ...... 1200 keer een opvallende Zeeuwse kijk op de Schelderegio en haar bewoners - verhalen die alle kanten op kunnen gaan, relativeren, beschouwen, je bezig houden, zoals Slik op de Weg je in Zeeland vaak kan verrassen .....  Volg Slik op de Weg op Facebook en schaar je bij de groeiende groep volgers ....... Al 1200 keer de Zeeuwse blog voor de Schelderegio en haar bewoners - een mooie manier om je dag te beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten